Jeg lavede de her mini cheesecakes, og de er virkelig gode! Jeg elsker cheesecake bagt i ovnen på ægte amerikansk vis. Så smager de mindre af fløde og mere af ost på den bedste måde, men stadig superfriskt og med smag af citron.
Det geniale ved at lave dem i mini-version er både, at du nemt kan fryse dem ned og nyde dem flere dage. Men også at du forebygger overspisning og nemt kan anrette en lækker portionsanrettet tallerken med fx en mini cheesecake, vindruer og grøntssagsstænger og et glas Pepsi Max til.
Enjoy!
Ingredienser:
Bund:
250 g bastogne kiks
150 g smør
Selve cheesecakesene:
400 g philadelphia naturel
1 økologisk citron - saft og skal
2 æg
200 g sukker
2 tsk vaniljesukker
150 g creme fraiche
Top med:
1/4 L piskefløde
Evt. 2 dl Stay strong citron skyr
Mere citronskal
Evt. friske hindbær, blåbær og mynte til pynt
Fremgangsmåde:
1. Smelt smørret ved lavt blus
2. Kom bastognekiks i en foodprocessor og blend det fint. Eller put dem i en pose, og bank dem i små stykker med en kagerulle.
3. Rør smeltet smør og bastognekiks sammen. Fordel kiksemassen i muffinforme og pres dem godt ned i bunden. Stil dem nu på køl.
4. Hæld alle ingredienser til selve cheesecakesene i en stor skål og pisk det grundigt til en glat masse
5. Fordel cheesecake massen i dine muffinforme ovenpå bastognebunden
6. Bag dem i ovnen i ca. 1 time ved 180 C almindelig ovn - hold øje med dem undervejs
7. Stil dem på køl natten over eller mindst 3 timer
8. Server med pisket flødeskum og revet citronskal. Du kan evt. blande flødeskummet 50/50 med stay strong citronskyr - det smager rigtig godt, og så får du mere mæthed.
9. Server også gerne vindruer, melon, gulerodsstænger og pepsi max eller kaffe til. Det gør det nemmere at nøjes med at nyde én mini cheesecake. Resten kan du gemme i køleskabet, og frys endelig også nogle ned. Nu har du mini cheesecakes til mange dage.